Onderweg naar een nieuwe school
Header

Na lang wachten: het antwoord van de Staatssecretaris

januari 8th, 2014 | Posted by admin in Besluitvorming

Staatssecretaris Dekker van onderwijs is niet overtuigd van de haalbaarheid van een evangelische basisschool in Drachten. Hij gaat niet akkoord met de ingediende leerlingenprognose en geeft geen goedkeuring aan de huidige plannen.

De Stichting Evangelische Basisschool Drachten begrijpt de rekenkundige benadering van het ministerie maar verwacht de staatssecretaris alsnog te overtuigen. Hiervoor heeft de stichting een actieplan, dat ze binnenkort wil bespreken met de ouders die een intentieverklaring hebben ondertekend of willen gaan ondertekenen.

Onderdeel van het actieplan is dat de Stichting binnen zes weken met nieuwe onderbouwing gebruik zal maken van haar rechten op bezwaar en beroep. Alternatief is dat de initiatiefnemers volgend jaar een nieuw verzoek indienen. “De route van bezwaar en beroep heeft ook zijn voordelen, die we niet onbenut willen laten” zegt een woordvoerder.

“De leerlingenprognose is een theoretische berekening met in ons geval twee zwakke punten” zegt hij. “De eerste vraag is hoeveel kinderen van buiten Drachten de school zullen gaan bezoeken. De tweede vraag is welke woonplaats met een bestaande evangelische basisschool we als voorbeeld mogen aanhouden voor de berekeningen.”

De initiatiefnemers lichten hun eigen werk tot nu toe kritisch door. Ook maken ze studie van eerdere besluitvorming door het Ministerie en de Raad van State.

“Het is een publiek geheim dat een evangelische basisschool kan rekenen op ruim voldoende kinderen uit Drachten en omstreken. Maar de staatssecretaris heeft schriftelijke bewijsstukken nodig. Handtekeningen van ouders onder een intentieverklaring vormen het beste bewijs” zegt de woordvoerder.

“Een groot percentage van de ouders hebben we nog nooit bereikt, naar schatting 60% ├á 80%. Veiligheidshalve zouden we een kleine 300 intentieverklaringen willen hebben. Ouders overtuigen tot het zetten van hun handtekening, heeft nu onze hoogste prioriteit”.

Schriftelijke bewijsstukken van evangelische kerken in Drachten en omgeving zouden ook kunnen helpen om aan te tonen dat de school binnen vijf jaar ruimschoots de vereiste tweehonderd leerlingen kan hebben, zo verwacht de Stichting.

Inlichtingen via 0512-352118, http://www.evangelischebasisschooldrachten.nl/contact of via de speciale Facebookpagina “Evangelische Basisschool Drachten”.

Uitgangspunten en doelstellingen van Evangelisch Basisonderwijs staan op de website www.peon.nl.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nieuwsbrief

    Ontvang als eerste updates en korte nieuwsbrieven: