Onderweg naar een nieuwe school
Header

Twee stichtingen opgericht

oktober 16th, 2012 | Posted by admin in Besluitvorming

De Werkgroep Evangelisch Basisonderwijs Drachten (EBOD) heeft een formele status gekregen als stichting. De akte is dinsdag 16 oktober 2012 gepasseerd bij notaris mevrouw mr Anna de Vries te Ureterp. De stichting werkt in een voedingsgebied van ruim 200.000 inwoners rond Drachten.

De werkgroep is omgevormd tot twee rechtspersonen: de Stichting Evangelische Basisschool Drachten en de Stichting Vrienden van Evangelische Basisschool Drachten.

“De eerste stichting heeft nu als eerste uitdaging om zoveel mogelijk ouders te bereiken die een vrijblijvende intentieverklaring kunnen invullen” zegt een woordvoerder.
De vriendenstichting is bedoeld voor fondsenwerving en voor diverse extra activiteiten in samenwerking met toekomstige ouders en leerkrachten. Deze stichting verwacht snel de ANBI-status te krijgen, zodat giften fiscaal aftrekbaar zijn. De organisatie voldoet aan alle voorwaarden hiervoor. De aanvraag bij de Belastingdienst is het eerst actiepunt van de nieuwe stichting.Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor updates of een
intentieverklaring via e-mail info @ evangelischebasisschooldrachten.nl of door de speciale Facebookpagina “Evangelische Basisschool Drachten” leuk te vinden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nieuwsbrief

    Ontvang als eerste updates en korte nieuwsbrieven: